Persoon

Hans Heyda in gesprek op Venice Beach, Los Angeles

Hans Heyda in gesprek op Venice Beach, Los Angeles

Hans Heyda woont met zijn vrouw in het mooie plaatsje Holten, Overijssel. Samen genieten zij van de mooie dingen die het leven te bieden heeft, o.a. door te reizen. Zij voelen zich rijk in hun relatie met hun twee zoons, Sven en Björn.

Na een opleiding aan de Pedagogische Academie, vervulde Hans zijn dienstplicht als officier bij het Korps mariniers op Aruba.
Na zijn dienstplicht besloot hij bij het Korps mariniers te blijven en vervulde vele operationele en opleidingsfuncties. Hoogtepunten daarin waren compagniescommandant bij een vredesmissie in Cambodja, commandant van een marinierseenheid in Bosnië-Herzegovina en hoofd opleidingen van het Korps mariniers.

Zijn laatste functie aldaar was die van hoofd management opleidingen bij de Koninklijke Marine. Daar volgde hij ook zijn ‘train de trainer’ opleiding bij Jan Remmerswaal. Hij richtte een eigen bureau op: HH ’98 en trainde ook buiten de marine.

In 1999 begon Hans Heyda bij BOB Opleidingen als senior trainer en adviseur.
In 2001 werd de stap “terug naar het Oosten” gemaakt. Bij TSM Business School, te Enschede, werd hij programma manager van de opleiding – Executive MBA voor de Bouw. Daar werkte hij ook als docent persoonlijke ontwikkeling en heeft zich verder gespecialiseerd in leiderschap, groepsdynamica en buitentrainingen.

In het najaar van 2003 werd de definitieve stap naar een eigen bedrijf gezet. De bedrijfsnaam HH’98 werd veranderd in Centurio en per 1 januari 2004 werkt Hans Heyda als trainer, coach, interim- of procesleider.  Als interim- of procesleider werkt hij mee aan het vergroten van de effectiviteit van teams en (onderdelen van) organisaties en het implementeren van veranderingen. Als trainer en coach is hij vooral werkzaam op de deelgebieden persoonlijke effectiviteit, leiderschap en teamvorming. Hans heeft de opleiding ‘coaching voor professionals’ gevolgd bij de School voor Coaching. Sinds augustus 2007 is hij gecertificeerd coach voor Insights persoonlijkheidsprofielen. In 2015 doorliep Hans de Basisopleiding Systemisch Werken bij TCT Opstellingen.

Hans heeft samen met Annemarieke Nagel het boek ‘Essenties van Leiderschap – ontwikkel je authentieke leiderschapskwaliteiten’ geschreven.